pastilla-azul-portada

Bases
Òperas prima

QUI POT PARTICIPAR?

Podrà participar i/o concursar, qualsevol persona física major de 18 anys o qualsevol persona jurídica, de nacionalitat espanyola.

QUIN TIPUS DE LLARGMETRATGE POT PARTICIPAR-HI?

L’Autor/Productor/Distribuïdor pot presentar tots els llargmetratges que vulgui de Ficció i que hagin estat produïts amb posterioritat a l’1 de gener de 2022 i ha de ser el seu primer llargmetratge o “òpera prima”, que no hagin estat estrenades a sales de cinema , en cadenes de TV i/o plataformes VOD o bé que aquestes estrenes s’hagin produït amb posterioritat a l’1 de gener del 2023.

Important: El format de vídeo recomanat és en DCP i per enviament físic. El so serà a 5.1.

Important: No s’admetran versions reduïdes, modificades o esteses d’altres llargmetratges. Tampoc no s’admeten comercials ni obres no acabades (work in progress).

Important: Si el vostre idioma NO és l’espanyol hauran de tenir els subtítols inserits en espanyol. Si arribat el cas una obra en llengua no espanyola és seleccionada a haurà d’obligatòriament facilitar els subtítols en espanyol en format .srt, en cas contrari serà desqualificada.

QUINES CATEGORIES DE CONCURSANTS HI HA?

En aquesta edició, l’única categoria dels primers llargmetratges a concurs és Ficció i de nacionalitat espanyola.

COM PARTICIPO?

Important: No s’acceptaran fitxers digitals en suport físic, únicament enllaços a Vimeo.

Important: L’Autor/Productor/Distribuïdor espanyol pot presentar totes les òperes primeres que desitgi de Ficció des de la data de publicació d’aquestes bases i fins a les 23:59:59 pm (hora espanyola) del 30 d’abril de 2023 a través de les plataformes oficials associades Movibeta i Festhome. Allà també es disposaran de les bases d’aquesta edició del FICIE en espanyol i en anglès.

L’Organització es posarà en contacte, a través de les plataformes en línia associades, amb tots els participants a partir del tancament del termini d’inscripció per informar-los de la participació efectiva en aquesta edició.

Tots els dubtes podran ser resolts a:

Correu electrònic: festivalelche@fundacionmediterraneo.es
Facebook: https://es-es.facebook.com/festivaldecine/
Twitter @festivalelche

QUAN, QUINES ÒPERES PRIMES ES PROJECTEN I ON?

Important: El Jurat de Selecció seleccionarà les “òperes primeres” que formaran part de la Secció Oficial. La seva decisió es coneixerà a partir del 15 de juny de 2023. Tots aquells llargmetratges que hagin estat finalment seleccionats se’ls comunicarà la seva participació amb, almenys, dues setmanes abans de l’inici de les projeccions.

Important: Les projeccions de la Secció Oficial competitiva seran del 14 al 20 de juliol de 2023, als Cinemes Odeó d’Elx (Carrer Juan Ramón Jiménez, 18. Elx).

Cada dia es farà una trobada abans de la projecció i posterior entre l’autor i/o el seu algú del seu equip amb el públic. Per facilitar les coses, l´Organització del FICIE facilitarà viatge, dieta, hotel d´una nit per al autor i acompanyant.

En el moment de comunicar la selecció, l’Organització enviarà a cadascun dels finalistes un pdf de les condicions de projecció , els llorers de secció oficial i el recordatori dels formats òptims d’àudio i vídeo i el detall del lloc de projecció. En aquest espai hi ha aforament aproximat de 170 persones.

Important: és obligatori la incorporació dels llorers de Secció Oficial per a tots els seleccionats al FICIE.

L’Organització del FICIE publicarà als seus mitjans de comunicació habituals, a la seva web i a les xarxes socials, el calendari i la programació de les projeccions.

Important: a efectes d’abonar els corresponents i deguts Drets d’Autor, els seleccionats hauran d’informar l’Organització si estan inscrits a la Societat General d’Autors (SGAE) o similar.

COM ES PROJECTA?

Important: Un cop coneguts els curtmetratges que formaran part de la Secció Oficial, l’Organització contactarà amb l’Autor/Productor/Distribuïdor per sol·licitar-los el DCP de projecció que hauran d’estar al seu poder màxim el 25 de juny de 2023, de manera òptima al menys unes dues setmanes abans de l’inici de les projeccions.

Els llargmetratges seleccionats hauran de ser idèntics en durada, contingut i títol als presentats a les plataformes oficials associades i als enllaços de Vimeo presentats. El seu incompliment comporta la desqualificació.

Important: L’Organització aposta per la màxima qualitat a les projeccions i vol garantir la satisfacció de l’Autor/Productor/Distribuïdor.

La forma d’enviament serà via en línia: Dropbox, Google Drive, Onedrive, Wetransfer, etc. NO s’admetran enviaments per mitjans físics (memòries pendrive, etc.)

FICIE: Festival Internacional de Cine Alicante

PALMARÉS DE LA 45a EDICIÓ.

PREMI “FUNDACIÓ MEDITERRANI” AL MILLOR PRIMER LLARGMETRATGE, de Ficció i de nacionalitat espanyola. Està dotat amb 2.000 euros i Trofeu Dama.

Aquest premi es donarà a conèixer durant la Gala de Clausura el proper 21 de juliol de 2023.

Important: a criteri de l’Organització del FICIE i del Jurat, arribat el cas aquest premi podria declarar-se desert.

Important: Finalment, el FICIE anirà anunciant i incorporarà totes aquelles noves col·laboracions i premis que no hagin estat tancats en el moment de la publicació d’aquestes bases.

QUÈ ES FA AMB ELS LLARGMETRATGES I AMB LES DADES PERSONALS EMMAGATZEMATS?

L’autor/director/distribuïdor de les obres presentades a concurs declara que aquestes són de la seva autoria, direcció i producció i que, sent originals, estan lliures de reclamacions de tercers.

Sense perjudici de lús i comercialització que l´Autor/Director/Distribuïdor realitzi de l’obra premiada, l’Organització estarà facultada per a:

  • El dret a la conservació de les obres en un arxiu digital amb l’objecte que puguin ser visualitzades únicament pels usuaris durant la setmana de projeccions als Cinemes Odeó d’Elx.
  • Els drets limitats de comunicació pública de les obres guanyadores per tal que la Fundació Mediterrània, per mitjà de les activitats que organitza o col·labora, pugui efectuar totes les projeccions que siguin necessàries per tal de fer promoció. Les projeccions serviran per fer difusió de l’òpera prima i del mateix Festival, sempre que això no afecti la distribució i la possible comercialització del llargmetratge i comptant amb el permís de l’Autor/Productora/Distribuïdor. De cara a futures projeccions l’ Organització demanarà permís per poder projectar les dites obres de la Secció Oficial i/o negociarà el fee o cànon per poder projectar-les.
  • Arribat el cas, l’Organització negociarà fee o cànon per a aquest tipus d’edicions.
  • La Fundació Mediterrània dona suport a la indústria del cinema abonant drets d’autor a la SGAE en totes les reproduccions, ja siguin durant les projeccions de la Secció Oficial o bé en altres cicles que s’organitzin.
  • Totes les dades personals i únicament es conservaran les adreces de correu dels inscrits a l’edició del FICIE a efectes de comunicació de noves edicions. També s’usaran a aquest efecte els inscrits al butlletí de notícies a la web oficial del FICIE.

COM I QUAN ES PAGA EL PREMI?

L’Organització del FICIE contactarà amb el premiat per indicar-vos les condicions de pagament. L’Organització es compromet a realitzar el pagament en un màxim de tres mesos després de disposar de la informació corresponent amb les excepcions següents:

  • Si l’Organització no pot establir contacte amb el guanyador en aquest termini, la quantia del premi es revertirà a la Fundació Mediterrani com a organitzadora del FICIE.
  • Si l’Organització no pot fer la transferència bancària a causa d’embargaments de l’Agència Tributària o d’altres organismes oficials.
  • La dotació econòmica del premi són quantitats brutes a les quals se’ls aplicarà les retencions corresponents per la legislació espanyola.

I L'ENVIAMENT DEL TROFEU?

Important: El FICIE no condiciona ni imposa la presència a la Gala de Clausura a l’hora de concedir el premi i, per això, ofereix les facilitats a dalt esmentades i que així el guanyador o algú del seu equip puguin venir a la ciutat d’ Elx i recollir el premi.

Tots els trofeus que no siguin recollits seran degudament empaquetats i enviats per la Fundació SEUR, com a col·laborador del FICIE.

Arribat a aquest extrem, després de la finalització d’aquesta edició, l’Organització contactarà amb l’Autor/Productor/Distribuïdora per sol·licitar-los adreça postal i telèfon de contacte i poder fer l’enviament. Si no es pogués contactar amb ningú, la Fundació Mediterrània, com a organitzadora del FICIE, guardarà el trofeu al dipòsit.

Desplaça cap amunt

Subscriu-te a la newsletter

No et perdes res del nostre festival.

FUNDACIÓ MEDITERRANI com a responsable del tractament i legitimat pel seu consentiment tractarà les seues dades amb la finalitat de gestionar l’enviament d’informació i prospecció comercial i enviament de butlletins informatius. No cedim la informació a tercers excepte per imperatiu legal. Té dret a accedir, rectificar, oposar-se i suprimir les dades, així com altres drets, com es detalla en la segona capa d’informació. Pot consultar informació addicional i més detallada sobre Política de privacitat i Protecció de les seues dades personals.