pastilla-azul-portada

Bases

QUI POT PARTICIPAR-HI?

Qualsevol persona (major de 18 anys) o entitat jurídica, sense importar nacionalitat.

REQUISITS DE CURTMETRATGES:

 • Producció després de l’1 gener 2022.
 • Duració màxima: 40 minuts.
 • Idioma no espanyol: subtítols en espanyol necessaris (inserits o en .*srt), en cas contrari serà descalificado.
 • No podran participar tràilers, treballs a mig fer o ja presentats en edicions anteriors.

COM PARTICIPAR:

 • Termini d’inscripció fins al 15/03/2024, 23.59:59 hora espanyola peninsular.
 • La inscripció per a participar en el 47é Festival de Cinema d’Elx es podrà formalitzar exclusivament a través de les plataformes Movibeta i Festhome.
 • Un únic curtmetratge per participant i categoria.  L’Organització i/o el Jurat del festival tindran la potestat de traslladar de categoria a aquells curtmetratges que, segons el seu criteri, no estiguen en la que els corresponga.

CATEGORIES:

 • Ficció: autors de Ficció espanyols i internacionals que vulguen optar al Premi “Fundació Mediterrani” al de Ficció i Millor Curtmetratge Internacional.
 • Animació: autors d’Animació espanyols i internacionals que vulguen optar al Premio al Millor Curtmetratge d’Animació i Millor Curtmetratge Internacional.
 • Documental: autors de documental espanyols i internacionals que vulguen optar al Premi “Ciutat d´Elx” al Millor Curtmetratge Documental i al Millor Curtmetratge Internacional.
 • Fes C*urt: produccions que provinguen d’autors nascuts o residents a la Comunitat Valenciana i/o de Festivals de Cinema de la Comunitat Valenciana i/o de productores radicades en esta Comunitat Autònoma. Podran estar rodades també en valencià, o subtitulados a esta llengua.
 • Autor Novell: autors espanyols i internacionals que hagen realitzat fins al seu tercer curtmetratge que vulguen optar al Premi “Cineclub Luis Buñuel” al Millor Curtmetratge Novell. Poden ser obres de Ficció, Animació o Documental.
 • Derechos Humans: autors internacionals de països mediterranis o vinculats a ell [1], que vulguen optar al Premi al Millor Curtmetratge sobre Drets Humans. Poden ser obres de Ficció, Animació o Documental

[1]  De qualsevol categoria i perteneciente al litoral mediterrani i/o vinculat a ell, excepte Espanya. La consideració de països mediterráneos es regix pels criteris que apareixen en les bases del Festival col·laborador: https://festivalsocialmed.com/

PREMIOS (15.000€ en total):

 • PREMI “FUNDACIÓN MEDITERRANI” AL MILLOR CURTMETRATGE DE FICCIÓ. Està dotat amb 3.000 euros i Trofeu Dama. En el cas de ser nacional entrarà preseleccionat per als Premis Goya 2025.
 • PREMI “*CIUTAT D´ELX” AL MILLOR CURTMETRATGE DOCUMENTAL. Està dotat amb 3.000 euros i Trofeu Dama. En el cas de ser nacional entrarà preseleccionat per als Premis Goya 2025.
 • PREMI D’ANIMACIÓ. En qualsevol nacionalitat. Està dotat amb 3.000 euros i Trofeu Dama.
 • PREMI INTERNACIONAL, en qualsevol *categoria i pertanyent a qualsevol nacionalitat (no Espanya). Dotat amb 2.000 euros i Trofeu Dama.
 • PREMIE FES CURT, dotat amb 1.000 euros i Trofeu Dama. Serà triat entre les produccions presentades dins de la categoria Fes *Curt.
 • PREMIE “CINECLUB LUIS BUÑUEL” AUTOR NOVELL, dotat amb 1.000 euros i Trofeu Dama, elegible en qualsevol de les categories. Podran optar tant autors espanyols com internacionals que hagen realitzat fins al seu tercer curtmetratge.
 • PREMI “*HORT DEL XOCOLATER” DEL PÚBLICO, dotat c*on 1.000 euros i Trofeu Dama d’entre aquells curtmetratges espanyols i internacionals que formen part de la Selecció Oficial. Serà elegit el curtmetratge que més vots haja rebut del públic assistent a les projeccions de la Secció Oficial en el *Hort del Xocolater entre el 12 i el 18 de juliol de 2024.
 • El Festival no obliga els seus guanyadors a vindre a recollir els premis, ni condiciona això la concessió d’un premi, però donarà facilitats perquè puguen assistir amb el públic de la ciutat d’Elx.

En esta edició s’ha arribat a les següents col·laboracions i premis conjunts:

 • PREMI AL MILLOR CURTMETRATGE SOBRE DRETS HUMANS, de qualsevol categoria i pertanyent al litoral mediterrani i/o vinculat a ell, excepte Espanya, patrocinat per Cooperación Internacional al Desenvolupament de l’Ajuntament d’Elx i en col·laboració amb SocialMed València – Festival dels Drets Humans del Mediterrani. Està dotat amb 1.000 euros i Trofeu Dama. 
 • L’Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals (CIM) entregarà el Premi CIM a la Millor Cineasta dotat amb la seua estatueta i abonament d’un any a esta associació. 

Arribat el cas, a criteri de l’Organització del Jurat, algun d’estos premis poguera quedar desert. 

CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ:

L’Autor/Director/*Distribuidor de les obres presentades a concurs declara que estes són de la seua autoria, direcció i producció i que, sent originals, estan lliures de reclamacions de tercers.  

Sense perjudici de l’ús i comercialització que l’Autor/Director/*Distribuidor realitze de l’obra premiada, l’Organització estarà facultada per a: 

 • El dret a la conservació de les obres en un arxiu digital amb l’objecte que puguen ser visualitzades únicament pels usuaris durant la setmana de projeccions en les seus del Festival al parc “*Hort del *Xocolater” (Elx) i a la Platja de *Are*nales del Sol (Elx).
 • Els drets limitats de comunicació pública de les obres guanyadores amb la finalitat que la Fundació Mediterrani, per mitjà de les activitats que organitza o col·labora, puga efectuar quantes projeccions anaren necessàries amb el *fin de fer promoció de les obres guanyadores. Les projeccions serviran per a fer difusió del curtmetratge i del propi Festival, sempre que això no afecte la distribució i possible comercialització del curtmetratge i comptant amb els permisos *nec*esarios i/o negociarà el *fee o cànon per a poder projectar-les.
 • Els drets de reproducció de les obres guanyadores amb la finalitat que puga ser DUDAS: festivalelche@fundacionmediterraneo.es <br>
 • Fecha de publicación: Enero 2024arxivada i que la Fundació Mediterrani puga realitzar una edició especial en format *cd, dvd, o similar en el qual l’obra s’incloga juntament amb la resta d’obres presentades a la present o anteriors Edicions del Festival Internacional de Cinema Independent d’Elx, però sempre comptant amb l’autorització de l’Autor/Director/*Distribuidor amb el ànim de no perjudicar la seua distribució i comercialització. 
 • La Fundació Mediterrani fa costat a la indústria del cinema del curtmetratge abonant drets d’autor a la SGAE en totes les seues reproduccions, siguen durant les projeccions de la Secció Oficial o bé en altres cicles que s’organitzen.

De totes les dades personals, únicament es conservaran les adreces de correu dels *inscr*itos en l’edició del *FICIE a l’efecte de comunicació de noves edicions. També s’usaran a este efecte els inscrits al butlletí de notícies en la web oficial del Festival en https://festivaldecine.fundacionmediterraneo.es/

DUBTES: festivalelche@fundacionmediterraneo.es
Data de publicació: Gener 2024

Desplaça cap amunt

Subscriu-te a la newsletter

No et perdes res del nostre festival.

FUNDACIÓ MEDITERRANI com a responsable del tractament i legitimat pel seu consentiment tractarà les seues dades amb la finalitat de gestionar l’enviament d’informació i prospecció comercial i enviament de butlletins informatius. No cedim la informació a tercers excepte per imperatiu legal. Té dret a accedir, rectificar, oposar-se i suprimir les dades, així com altres drets, com es detalla en la segona capa d’informació. Pot consultar informació addicional i més detallada sobre Política de privacitat i Protecció de les seues dades personals.